Graafinen kuva Kattilahallista.

Suomen Somalia-verkosto

M527

Suomen Somalia-verkosto on kattojärjestö Somaliassa ja Afrikan sarvessa toimiville suomalaisille kehitysyhteistyöjärjestöille. Tule tutustumaan kehitysyhteistyöhankkeisiimme ja Suomessa tapahtuvaan toimintaamme!

Vuonna 2004 perustettu Suomen Somalia-verkosto on Somalian ja Afrikan sarven kehitysyhteistyön aatteellisesti, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton suomalainen kattojärjestö, jonka tavoitteena on edistää alueen rauhaa ja kehitystä.

Suomen Somalia-verkosto tekee kehitysyhteistyötä yhdessä jäsenjärjestöjensä ja somalialaistenkumppanijärjestöjen kanssa. Verkosto koordinoi tällä hetkellä kolmea ammatilliseen koulutukseen liittyvää kehitysyhteistyöhanketta yhteensä 9 paikkakunnalla Somaliassa.

Suomessa Somalia-verkosto vahvistaa jäsenjärjestöjensä toimintakykyä tavoitteinaan kehitysyhteistyön ja järjestötoiminnan laadun parantaminen. Järjestämme koulutuksia, joista jäsenet saavat muun muassa eväitä hyvään hallintoon ja oppivat lisää järjestöjen työtä koskettavista teemoista, kuten sukupuolten välisestä tasa-arvosta tai vammaisuudesta.

Tärkeä osa työtämme Suomessa on tukea etenkin maahanmuuttajataustaisten nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä kasvattaa nuorten kiinnostusta globaalikysymyksiin. Kannustamme myös nuoria mukaan järjestöjen työhön ja vapaaehtoistoimintaan. Vuoden 2020 lopulla perustimme verkostolle Nuorten jaoston, joka on avoin kaikille verkoston toiminnasta ja siihen vaikuttamisesta kiinnostuneille 15-29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille.

Verkoston jäsenyys on avoinna kaikille, jotka haluavat edistää yhdistyksen tavoitteita. Valtaosa verkostossa toimivista järjestöistä on Suomessa asuvien somalialaisten perustamia, mutta mukana on myös jo pitkään kehitysyhteistyötä Afrikan sarvessa tehneitä suomalaisia järjestöjä.

Tarjoamme asiantuntijapalveluita myös muille kiinnostuneille sidosryhmille.