Ihmisoikeudet ja rauhantyö

Helsingin Diakonissalaitos

Paikkanumero 42

Näetkö iloisen teatterilaisen, maalaamista rakastavan suurperheen äidin, matkustelevan lähihoitajan? Vai näetkö asunnottoman miehen, syrjäytyneen nuoren, homon, paperittoman? Näetkö ihmisen – sen mikä yhdistää meitä kaikkia taustoista ja kokemuksista riippumatta? Haasta ennakkoluulosi ja lainaa elävä kirja Diakonissalaitoksen teltalta!

Lue lisää Elävästä kirjastosta tästä linkistä.

Diakonissalaitos edistää haavoittuvimpienkin ihmisten mahdollisuuksia puolustaa paremmin oikeuksiaan ja elää ihmisarvoista elämää niin Suomessa kuin sen ulkopuolella.

Helsingin seudun Vapaa-ajattelijat

Paikkanumero 144

Helsingin seudun Vapaa-ajattelijat ry on uskonnottomien edunvalvonta- ja ihmisoikeusjärjestö. Olemme osa kotimaista ja kansainvälistä sekulaaria humanistiliikettä.

ICAHD Finland

Paikkanumero 70

ICAHD Finland on israelilaisen järjestön Suomen haara, jonka toimii apartheidia vastaan ja yhtäläisten oikeuksien puolesta Israelin/Palestiinan alueella.

Ihmisoikeusliitto

Paikkanumero 119

Ihmisoikeusliitto on asiantuntijajärjestö, joka keskittyy ihmisoikeuksien edistämiseen Suomessa. Seuraamme ihmisoikeustilannetta, vaikutamme ihmisoikeuksien toteutumisen puolesta ja tuomme päivänvaloon ihmisoikeusongelmia Suomessa.

Kirkko Helsingissä – pääyhteistyökumppani

Paikkanumero 183

Kirkko Helsingissä on kristittyjen yhteisö. Se edistää helsinkiläisten hengellistä elämää ja rakentaa yhdessä merkittäviä ja laadukkaita kohtaamisen ja auttamisen paikkoja.  Kirkko puolustaa tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta, oikeudenmukaisuutta ja luontoa.

KSL-opintokeskus

Paikkanumero 141

KSL-opintokeskus tukee kansalaisyhteiskuntaa sivistyksen, koulutuksen ja kulttuuriaktivismin keinon. Esittelypisteellämme voit tutustua käsityöaktivismiin keinona ottaa kantaa ja toimia solidaarisuuden ja rauhan puolesta. Tule tekemään oma käsityöaktivismiteoksesi!

Moniheli

Paikkanumero 64

Moniheli ry on Suomen suurin monikulttuurinen verkosto. Meillä on yli 120 jäsenjärjestöä, jotka edustavat 35 eri kansallisuutta. Monihelin toiminta jakautuu jäsenjärjestöjen edunvalvontaan ja kototumista edistäviin hankkeisiin. Kaikessa työssämme edistämme monikulttuurisuutta ja ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa.

Monika-Naiset liitto

Paikkanumero 147

Monika-Naiset liitto on valtakunnallinen, sosiaalialalla toimiva monikulttuurinen järjestö, joka edistää maahan muuttaneiden naisten tasa-arvoa ja osallisuutta, ehkäisee naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, tekee aktiivista vaikuttamistyötä parantaakseen naisten asemaa kansallisesti ja kansainvälisesti sekä tukee monikulttuurista naistoimintaa jäsenjärjestöjensä kautta.

Oikeusministeriö

Paikkanumero 118

EU:n Kansalaisuus, tasa-arvo, perusoikeudet ja arvot -ohjelma (CERV) tarjoaa runsaasti erilaisia rahoitusmahdollisuuksia erityisesti kansalaisjärjestöjen hankkeille. Asiantuntijamme ovat tavattavissa sunnuntaina 29.5. klo 11-19 Mahdollisuuksien torilla (paikka 118).
Tervetuloa tutustumaan ja kuulemaan lisää!

Pääkaupungin turvakoti

Paikkanumero 169

Pääkaupungin turvakoti ry on väkivaltatyön ammattilaisorganisaatio, jossa työskennellään lähisuhdeväkivallan kokijoiden, tekijöiden ja heidän läheistensä kanssa. Työmuotoina turvakodit, Asumisyksikkö Kilpola ja Lähisuhdeväkivaltatyön yksikkö.

RASMUS – rasismin ja muukalaispelon vastainen yhdistys ry & Liikkukaa!

Paikkanumero 45

RASMUS – rasismin ja muukalaispelon vastainen yhdistys ry, ja Liikkukaa! ry, rasismin vastainen monikulttuurisuus- ja vaikuttamistyö mm. nuorten parissa, Open Mic -tilaisuus, kahvitarjoilu, vapaaehtoistyön, projektien ja toiminnan esittely, monimuotoisuuden edistäminen, globaalit ja paikalliset yhdenvertaisuuskysymykset ja tasavertaisten ihmisoikeuksien toteutuminen, ruohonjuuritason yhteistyö moninaisten jäsenjärjestöjen kanssa ja Suomen näkyvien vähemmistöjen oikeudet

Rauhanliitto / Rauhanasema

Paikkanumero 120

Rauhanaseman esittelypisteellä esitellään rauhanjärjestöjen työtä Suomessa ja maailmalla, sekä käydään kuumia keskusteluja ajankohtaisista maailmanpolitiikan tapahtumista. Myynnissä myös tukituotteita rauhan puolesta!

Sahaja Yoga

Paikkanumero 172

Iloa, elinvoimaa ja mielenrauhaa meditaatiosta

Sahaja Yoga on luonnollinen meditaatiotekniikka, joka aktivoi ihmisen sisäiset myönteiset ominaisuudet. Meditaatio tasapainottaa hienojakoista energiajärjestelmää ja rauhoittaa ajatustoimintaa. Tähtäimessä on tietoinen hetki ilman ajatuksia.

Sahaja Yogan opetus on aina ilmaista ja siinä ei ole tasoja, ja siksi kursseille on helppo tulla mukaan. Suomessa on Sahaja Yoga -kursseja monilla paikkakunnilla, joiden ajankohtaiset tiedot löytyvät nettisivulta www.jooga.org/joogakurssit

Lisätiedot: www.jooga.org & info@jooga.org

”Maailmassa ei voi olla rauhaa, ennen kuin ihmisten sisällä on rauha.”
Shri Mataji Nirmala Devi

Suomen Falun Dafa

Paikkanumero 171

Falun Gong is a traditional Chinese Meditation and Qigong Practice for cultivating both body and mind. Finnish Falun Dafa association organizes Falun Gong group exercises and study groups in Finland. We also do volunteer human rights work to help persecuted Falun Gong practitioners in China.

Suomen Lähetysseura

Paikkanumero 41

Suomen Lähetysseura on  kirkon kansainvälisen työn järjestö ja yksi Suomen suurimmista kehitysjärjestöistä. Olemme yksi kirkon seitsemästä lähetysjärjestöstä. Teemme lähetystyötä, kehitysyhteistyötä ja rauhantyötä noin 30 maassa ympäri maailmaa. Toimimme maailmalla yhteistyössä noin sadan paikallisen kirkon ja järjestön kanssa. Teemme työtä, jotta tavoitamme heikoimmassa asemassa olevat, sorretut ja syrjityt.

Suomen Rauhanpuolustajat

Paikkanumero 95

Suomen Rauhanpuolustajat – Fredskämparna i Finland ry on vuonna 1949 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö. Sen tarkoituksena on toimia rauhan, aseriisunnan, suvaitsevaisuuden, ihmisoikeuksien ja maailmanlaajuisen tasa-arvon puolesta.

YK Suomessa – United Nations in Finland

Paikkanumero 181

Suomen One UN -verkoston tavoitteena on lisätä YK:n näkyvyyttä ja vaikuttavuutta Suomessa sekä tarjota suomalaisille enemmän mahdollisuuksia osallistua YK:n toimintaan. Verkostoon kuuluu kaikki Suomessa toimivat YK-järjestöt ja niiden keskeiset yhteistyökumppanit. Suomen YK-liitto on kansalaisjärjestö, joka edistää laaja-alaisen vaikuttajaverkostonsa avulla kestävää kehitystä ja kansainvälistä yhteistyötä, jossa ketään ei jätetä. YK-liitto toimii Suomen One UN -verkoston sihteeristönä.