Kuvistuskuva, jossa kirjoja ja elinkaari-ikoni keltaisella pohjalla.

Rosebud Books

W712

Kaiken maailman kirjallisuutta: Rosebudin erittäin kattava valikoima tietoa ja kaunoa. Uutuuksia ja klassikoita. Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.

Meiltä löydät kaiken maailman kirjallisuutta: Rosebudin erittäin kattavan valikoiman tietoa ja kaunoa. Uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia.

Vuoteen 2005 yhtiö toimi nimellä Like. Rosebud on ollut myös pääosakkaana perustamassa Voima-lehteä sekä Into- ja Aula-kustantamoita. Ensimmäinen kirjakauppamme avattiin Helsingin Kruununhaassa Kulmakadulle vuonna 1995. Kiinteitä kirjakauppatiloja meillä on tämän jälkeen ollut noin 80 eri osoitteessa, useimmat Helsingin kantakaupungissa. Kirja-alan messujen ja markkinoiden aktiivinen kiertäminen on ollut Rosebudin ydintoimintaa koko historian ajan.

Rosebudilla on tällä hetkellä kuusi kirjakauppaa. Reilut kaksi vuotta toiminut Kaisaniemen Sivullinen on nimikemäärältään Suomen suurin kirjakauppa. Rosebudin kirjakauppojen hyllyissä on tätä kirjoitettaessa yli 55.000 eri kirjanimikettä. Valikoiman painotus on tietokirjallisuudessa,  mm. koko saatavilla oleva valikoima kaikilta tärkeiltä tiedekustantajilta.

Kaunokirjallisuuden kohdalla erityisen huolenpidon kohteena ovat kirjallisuuden klassikot ja scifi sekä pienkustantajien kirjat ja omakustanteet. Suomenkielisten kirjojen lisäksi hyllyissämme on jatkuvasti kasvava valikoima kirjoja myös englanniksi ja ranskaksi ja ruotsiksi.

Historiansa alkuaikoina yhtiön kustannustoiminta painottui erityisesti elokuvakirjallisuuteen. Siksi yhtiö sai Orson Wellesin suuren klassikon mukaan nimekseen Rosebud, muutoin suomen kieltä korostavassa toiminnassaan. Nykyisin Rosebudin uutuuskirjoja ilmestyy vuosittain parikymmentä Ruusunpiikki- ja Umpihanki-sarjoissa.

Sivullisen 100-paikkaisella ohjelmalavalla Kaisaniemessä järjestetään kirjallisuusohjelmaa sekä keskustelutilaisuuksia tieteestä ja taiteesta lähes päivittäin, yli 500 tilaisuutta kahden viimeisen vuoden aikana: Kaikki tallennettu ohjelma on nähtävissä YouTube-kanavallamme Sivullinen_lava.

Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.