Graafinen kuva Kattilahallista.

Savoy-teatteri

M506

Savoy-teatteri ja Espan lava

Savoy-teatteri on kansainvälinen musiikkivenue ja vierailuteatteri Helsingin sydämessä. Espan lava on historiallinen kesäkonserttilava Esplanadin puistossa.

Savoy-teatterista on vuosien varrella tullut merkittävä ja värikäs lisä Helsingin monipuoliselle kulttuurielämälle. Sen sijainti Helsingin ydinkeskustassa ja upeat art deco -tyyliset tilat antavat täydelliset puitteet monille eri tapahtumille. Savoy-teatterissa vierailee vuosittain noin 200 erilaista esiintyjäryhmää. Savoy-teatterin ohjelmisto koostuu omatuotantoisista tapahtumista, yhteistyössä muiden tapahtumajärjestäjien kanssa tuotetuista tapahtumista sekä ohjelmatoimistojen, festivaalien ja yksityisten tapahtumajärjestäjien tapahtumista. Savoy-teatterin ohjelmisto tunnetaan eritoten World Wide Music – ja jazzohjelmistostaan.

Historiallinen Espan lava on kesäestradi Esplanadin puistossa, Helsingin sydämessä. Kesälavan ilmaiset konsertit keräävät yleisöönsä niin paikalliset kuin turistit. Kymmenissä konserteissa lavalla nähdään innokkaita harrastajia sekä ammattimuusikoita ja konkaritaiteilijoita meiltä ja muualta.

Kesiä ovat perinteisesti rytmittäneet Suomen pisimmäksi jazzfestivaaliksi kutsuttu Jazz-Espa sekä uutta kansanmusiikkia kattavasti esittelevä Etno-Espa. Espan lavalla kuhisee myös Taiteiden yön, Helsinki-päivän ja muiden suurtapahtumien aikana.

Esitykset jatkuvat toukokuusta aina syyskuulle saakka. Konsertteja kuullaan pääsääntöisesti iltapäivällä ja illalla kaikkina viikonpäivinä. Esitysten aikana virvokkeita voi nauttia vaikkapa vastapäisen Ravintola Kappelin terassilta.

Espan lava on osa Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaa, ja sitä hallinnoi Savoy-teatteri.