Graafinen kuva Kattilahallista.

Suomen Lepralähetys

M514

Lepralähetyksen tavoitteena on työskennellä kohti maailmaa ilman lepraa eli spitaalia. Lepraan sairastuu joka vuosi yli 170 000 lasta, naista ja miestä ja maailmassa elää n. 3-5 milj. lepran eliniäksi vammauttamaa ihmistä.

Tavoitetteemme vuoteen 2035 mennessä ovat:

– Ei enää uusia lepratartuntoja vuonna 2035!
– Ei enää uusia lepran aiheuttamia vammautumisia
vuonna 2035!
– Ei enää leprasta johtuvaa syrjintää vuonna 2035!
– Jo sairastuneille mahdollisuus täysipainoiseen,
terveeseen ja arvokkaaseen elämään!

Ständillämme saat lisää tietoa, voit keskustella Lepratyöstä, tutustua Missio Lepra -lehteen, ja voit osallistua tietokilpailuumme leprasta. Voit liittyä postituslistallemme, yhdistyksen jäseneksi ja ryhtyä vapaaehtoiseksi.

Suomen Lepralähetys – Finlands Lepramission on osa kansainvälistä Lepralähetystä. Tarkoituksemme on: 1) kertoa leprasta ja sen vaikutuksesta siihen sairastuneisiin; 2) tukea heidän kokonaisvaltaista hoitoa ja kuntoutusta, 3) kerätä tähän työhön varoja ja 4) julkaista Missio Lepra -lehteä.

Vuoden 2024 alusta Lepralähetys tukee taloudellisesti Kongon demokraattisen tasavallan Lepralähetyksen projektia parantaa terveysasemien henkilöstön lepra-osaamista ja kouluttaa vapaaehtoisia ja seurakuntien työntekijöitä tunnistamaan lepran oireita ja ohjaamaan sairastuneita hoitoon kolmessa maakunnassa ja niiden jokaisen kahdella terveysalueella.

Tiedottaminen leprasta ja siitä, että se on parannettavissa, auttaa vähentämään syrjintää ja muuttamaan vanhoja käsityksiä. Vertaisryhmissä on mukana muitakin vammautuneita ja niissä tuetaan vastuun ottamista omasta hoidosta ja etsitään ratkaisuja yhteisiin ongelmiin.

Suomessa toiminta on vapaaehtoistyötä ja toivomme mukaan uusia aktiivisia henkilöitä. Jokainen voi olla mukana tulemalla yhdistyksen kannatusjäseneksi, tilata Missio Lepra -lehden, tukijaksi ja vapaaehtoiseksi toimintaan tai lahjoittajaksi.