Kuvassa tanssijoita vuoden 2017 festivaalilta.
Kuva: Vilja Keskimäki

Katutaidealue

Katutaidealueen haku on avoinna keväällä 2024

Palatko halusta esiintyä? Onko ryhmälläsi valmis ohjelmanumero tai odottaako yhtyeesi uusi biisi ensiesitystään? Haemme katutaiteilijoita ja harrasteryhmiä esiintymään Maailma kylässä -festivaalin katutaidealueelle. Haku on avoinna 1.3.-14.4.2024.

Maailma kylässä -festivaalin Katutaidealueella luovuus saa kukoistaa. Lava on avoin kaikille, taidesuuntaukseen katsomatta. Mukaan mahtuu musiikkia, tanssia, sirkusta, näytelmiä, runonlausuntaa, improa, taiji-näytöksiä ja performansseja. Yksittäisen esityksen kesto on 25 minuuttia. Kaikenlaiset hyvän maun mukaiset ja turvalliset esitykset ovat tervetulleita, kunhan ne mahtuvat lavalle!

Katutaidealue sijaitsee keskellä vilkasta festivaalialuetta. Hieman maasta korotettu esiintymislava on kooltaan 4 x 5 metriä. Lavalla on perussähkö, mutta muuta tekniikkaa tai backlinea festivaali ei pysty tarjoamaan. Halutessaan esiintyjä voi tuoda mukanaan oman kannettavan äänentoistolaitteen. Huomioithan kuitenkin, että Katutaidealueella ei ole säilytystiloja esiintyjien tavaroille tai soittimille.

Festivaali ei maksa Katutaidealueen esiintyjille rahallista korvausta, vaan osallistuminen on vapaaehtoista. Esiintyjät vastaavat itse omasta vakuutusturvastaan tapaturmien varalta.

Hae esiintyjäksi Katutaidealueelle alla olevalla lomakkeella viimeistään 14.4.2024. Toimithan nopeasti, sillä esityksiä mahtuu mukaan rajallinen määrä ja hakemuksia käydään läpi jo hakuaikana. Koska Maailma kylässä -festivaali on perhetapahtuma, otathan ohjelmanumerossasi kaikenikäisten katsojien läsnäolon huomioon. Alaikäiset esiintyjät tarvitsevat mukaansa huoltajan.

Maailma kylässä -festivaali on syrjinnästä vapaa alue ja sitoutuu edistämään tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita. Jokainen on tervetullut festivaalille omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää. Edellytämme, että myös esiintyjät sitoutuvat näihin arvoihin.

Katutaidealueen ohjelmanumerot valitaan 28.4. mennessä ja ohjelma julkaistaan festivaalin verkkosivuilla toukokuun alkupuolella. Katutaidealue on avoinna lauantaina 25.5. klo 11–21 ja sunnuntaina 26.5. klo 11–19.