Julian Kondur.
Kuva: Meeri Koutaniemi.

Keynote Julian Kondur: Romanien rohkeus Ukrainan sodassa

La 25.5.2024 11.15-11.40
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Diakonissalaitos

Romaniaktivisti Julian Kondur saapuu festivaalille Kiovasta, jossa hän johtaa Roma Women Fund Chiriclin Ukrainan hätäapu- ja ihmisoikeustyötä. Kondurin puheenvuoro kertoo rohkeudesta, jolla Ukrainan romanivähemmistö on täysimittaisen hyökkäyssodan alettua noussut taistelemaan rintamalinjoilla sekä ryhtynyt auttamaan romanien lisäksi muita hädänalaisia ihmisiä. Samalla Kondurin järjestön työ on muuttanut ihmisten käsityksiä romaneista.

Mistä syrjitty romaniyhteisö sai voimaa nousta tukemaan muita vaikeassa asemassa olevia ihmisiä? Miten romanien ja heidän järjestöjensä rohkea työ haastaa ukrainalaiseen yhteiskuntaan juurtuneita ennakkoluuloja romaneista?

Ukrainan romanit eivät vain osallistu maamme puolustamiseen, me taistelemme myös tasa-arvon puolesta Ukrainan sisällä.

Julian Kondur

Ohjelma on englanniksi. Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla Tiivistämössä tai striimin välityksellä festivaalin verkkosivuilla. Ohjelman jälkeen on mahdollisuus tavata Kondur Puhelavan viereisessä Lämpiössä.

Julian Kondur

Julian Kondur on romaniaktivisti, joka johtaa Roma Women Fund ”Chiricli” -järjestön hätäapu- ja ihmisoikeustyötä Ukrainassa.