Nainen tumma kaapu päällään punaisen taustan edessä.
Emel. Kuva: Amber Gray.

Emel

Su 26.5.2024 15.30-16.30
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Fingo

Kokeilevasta musiikkityylistään tunnettu Emel yhdistää arabialaisia perinteitä, länsimaisia vaikutteita sekä elektronista ja klassista tyyliä. Hän on tehnyt laajasti musiikillista yhteistyötä eri puolilla maailmaa ihmisoikeuksien, toivon ja voimaantumisen puolesta. Tunisiasta kotoisin oleva Emel asui pitkään Ranskassa ja nyt Yhdysvalloissa, jossa hän kokee voivansa esiintyä vapaasti arabialaisen kulttuurin sanansaattajana.

”Minun äänelläni ei ole rajoja / minun äänelläni ei ole loppua”

Emel kappaleessaan Souty

Emel nousi kansainväliseen suosioon vuoden 2012 albumillaan Kelmti Horra (suom. sanani on vapaa). Hän on siitä asti tarjonnut mukaansatempaavaa ja vaikuttavaa musiikkia, joka on toiminut myös arabikevään vallankumousten protestimusiikkina. Kelmti Horra -kappaleesta tuli vuoden 2011 jasmiinivallankumouksen ja sitä seuranneiden arabikevään vallankumouksien protestilaulu. Emel on esittänyt kappaleen myös Nobelin rauhanpalkinnon seremoniassa vuonna 2015.

Emelin uusin huhtikuussa ilmestyvä MRA-albumi on tanssittava ja voimakas feministinen kokonaisuus, jossa kuullaan hip hoppia, poppia, reggaetonia ja räppiä. MRA tarkoittaa arabian kielellä naista, ja albumin kirjoittajina ja tuottajina on ollut yksinomaan naisia. Levyllään Emel haluaa luoda väsyneiden, mutta väsymättömien naisten liikkeen. 

”Maailman pelottavasta kauheudesta ja väkivaltaisuudesta huolimatta, meidän tulee taistella vastaan, yhdessä ja tanssien”, Emel kannustaa.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Lisää samankaltaisia