Potrettikuvassa Eva Biaudet.
Kuva: Benjamin Ilmoni.

Haastattelussa Eva Biaudet: Rohkeasti mukavuusalueen ulkopuolelle!

Su 26.5.2024 16.55-17.20
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Fingo

Vikes

Fingon hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Eva Biaudet (r.) haastaa yksilöitä ja yhteisöjä maailmankansalaisuuteen ja kannustaa rohkeisiin loikkiin tutun ja turvallisen mukavuusalueen ulkopuolelle. Miten löydämme yhteisen sävelen, vaikka ajattelemme eri lailla? Kuinka nostamme rohkeita syötteitä julkiseen keskusteluun? Keskittyisimmekö ongelmien sijaan toivoon ja ratkaisuihin?

Biaudet on laajasti kotimaassa ja kansainvälisesti tunnettu ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden ja sukupuolten tasa-arvon puolestapuhuja, vaikuttaja ja edistäjä. Haastattelijana ja kanssakeskustelijana Somaliaan erikoistunut Viestintä ja kehitys -säätiön asiantuntija ja journalisti Wali Hashi.

Haastattelun kieli on suomi.

Eva Biaudet

Eva Biaudet on seitsemännen kauden kansanedustaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu ja entinen peruspalveluministeri. Kansanedustajakausiensa välissä Biaudet toimi Wienissä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin ihmiskaupan vastaisena erityisedustajana. Palattuaan Suomeen hän jatkoi ihmisoikeuskysymysten parissa vähemmistö- ja yhdenvertaisuusvaltuutettuna. Eduskunnassa Biaudet toimii tällä hetkellä suuren valiokunnan, ulkoasiainvaliokunnan ja lakivaliokunnan jäseninä sekä tiiviisti eri eduskunnan verkostoissa.

Wali Hashi

Wali Hashi on työskennellyt toimittajana noin 25 vuotta sekä Suomessa että ulkomailla. Lisäksi hän on käynnistänyt anteeksiantamuksen rauhankampanjan Somaliassa. Anteeksiantokampanjan tavoitteena on luoda median avulla rauha Somaliaan, joka on kärsinyt pitkästä sisällissodasta. Yksi anteeksiantokampanjan tarkoitus on, että somalialaisilla on mahdollisuus pyytää ja antaa anteeksi toisilleen julkisesti mediassa. Toimittaja Wali Hashi on myös Vikes-asiantuntija. Hashin tehtäviin kuuluu Vikesin kehitysohjelma Somaliassa ja edunvalvontatyö. Vikes on toiminut Somaliassa vuodesta 2014, ja myös Wali Hashi on ollut mukana alusta lähtien kouluttajana ja asiantuntijana. Vikes on kouluttanut yli 1000 toimittajaa ja viranomaista eri puolilla Somaliaa.