Kuvitus, jossa henkilön olkapäillä lapsi. Keltainen tausta.

Aalto-yliopisto Junior

K403

Aalto-yliopisto Junior tarjoaa kurkistusikkunan korkeakoulumaailmaan lapsille ja nuorille ympäri Suomen. Tuemme opettajien ja kasvattajien työtä järjestämällä maksuttomia opintokäyntejä, virtuaalisia työpajoja, koulutuksia sekä muita palveluita helpottamaan koulutyön arkea niin peruskouluissa, lukioissa kuin ammattikouluissakin. Toiminnassamme näkyvät kaikkien Aalto-yliopiston kuuden korkeakoulun sisällöt ja tutkimus.

Lastenalueella toimii Rohkaisukortti -työpajamme.

Minkälaisissa tilanteissa toivoisit saavasi rohkaisua? Silloin kun jännittää, pelottaa tai olet uuden tilanteen edessä? Kaikki ihmiset tarvitsevat joskus rohkaisevan sanan uskaltaakseen tehdä jotain itselle vierasta tai uutta. Rohkaisua tarvitaan tilanteissa, joissa tunnemme epävarmuutta tai jopa pelkoa. Laittakaamme rohkaisun ketju liikkeelle!

Aalto-yliopisto Juniorin työpajassa luodaan rohkaisevia viestejä tuntemattomille. Jokainen viestin kirjoittaja tai piirtäjä saa myös itse viestin. Viesti maalataan näkymättömällä ruokasoodaliuoksella, jonka viestin vastaanottaja maalaa näkyviin kurkumaseoksella. Tässä tapahtuu kemiallinen reaktio, jossa emäksinen ruokasooda reagoi happamuusindikaattorina toimivan kurkuman kanssa. Lopputuloksena syntyy kirkkaan värisiä rohkaisukortteja festivaalikävijöiden iloksi!

Työpaja soveltuu kaiken ikäisille. Katso lisätietoja työpajasta ohjelmasivulta.