Graafinen kuva Kattilahallista.

Herättäjä-Yhdistys

M502

Herättäjä-Yhdistys on herännäisyyden eli körttiläisyyden palvelujärjestö, joka pitää esillä avaran ja armollisen kristillisyyden näkökulmaa Suomen ev.-lut. kirkossa. Olemme globaalikasvatusjärjestö, joka toimii turvallisemman tilan ja syrjinnästä vapaan alueen periaatteilla. Nuorisotyömme tunnetaan Nuori Yty -nimellä, ja se on kiusaamisvapaa vyöhyke.

Tuemme Suomen Lähetysseuran ja Suomen Pipliaseuran työtä sekä olemme myös Suomen Ekumeenisen Neuvoston kumppanuusjärjestö. Suurin vuosittainen tapahtuma on herättäjäjuhlat, jotka järjestetään eri puolilla Suomea, 2024 Vaasassa.

Herättäjä-Yhdistyksen tehtävänä on tukea ihmisiä elämään kristittyinä (tai kristittyjä elämään ihmisiksi). Arvomme ovat toivo, rakkaus, armollisuus. Visiomme on olla avaran armon ja matalan kynnyksen kristillisyyttä. Päätoimintamuotomme ovat siioninvirsiseurat eli körttiveisuu (virsien laulaminen ilman säestystä). Järjestämme niitä yhdessä ev.-lut. seurakuntien kanssa – ei omia kirkkoja tai messuyhteisöjä. Rippikoulut Aholansaaressa Nilsiässä järjestetään Kuopion hiippakunnan valvonnassa.

Julkaisemme Henki-lehteä kuusi kertaa vuodessa sekä Nuori Yty (nuorten itse tekemä lehti) kolme kertaa vuodessa. Ylläpidämme kolmea ylioppilaskotia Helsingissä, Kuopiossa ja Joensuussa. Yksi hittituotteemme ovat körttipastillit, mintun, aniksen ja salmiakin makuiset sokerikarkit, jotka ovat kotimaista tuotantoa. Toinen suosittu on ollut siioninvirsi-t-paidat, puuvillapaidat, joissa on eri Siionin virsien säkeitä kuten ”Murra valta mammonan”, ”Armon valo voittaa” sateenkaaren väreissä tai ”Olen eksyksissä”.

Kustannamme myös suomalaista hengellistä kirjallisuutta. Siionin virret -kokoelmassa on 255 virttä, joista vanhimmat ovat 1700-luvulta ja uusimmat julkaisuvuodelta 2016. Uusin tuote ovat haalarimerkit, joissa körttiläisyyttä lähestytään huumorin kautta.

Nuorten toimintaan meillä osallistuu runsaasti yksinäisyydestä ja kiusaamisesta kärsineitä, jotka kertovat löytäneensä ystäviä ja hyväksyntää toimintamme piirissä. Edistämme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia kirkossa. Kannustamme yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen ja monenlaiseen vaikuttamiseen.