Kuvitus, jossa basaarimyyntituotteita lilalla taustalla.

Esengo

B216

Esengo on uusi keväällä 2023 perustettu afrosentrinen vaateverkkokauppa, joka tuottaa Afrikassa, Ghanassa sekä Kongossa eettisesti valmistettuja naisten ja lasten vaatteita ja asusteita. Kaikki vaatteet suunnitellaan Helsingissä, ja osa pienistä tuotteista valmistetaan myös Suomessa. 10% jokaisesta tilauksestamme menee Kongon pakolaisaputoimintaan.

Verkkokaupan on perustanut helsinkiläinen naisyrittäjä Kirsi, jonka kongolaiset juuret toimivat Esengon inspiraationa. Esengo tarkoittaa iloa lingalan kielellä, ja haluamme vaatteillamme tuoda itsevarmuutta ja iloa sekä vaatteidemme käyttäjille, että niiden valmistajille. Vaatteissamme korostuu pohjoismainen design ja kauniit , rohkeat afrikkalaiset printit ja väriyhdistelmät, joita Esengo haluaa tuoda lisää Suomen muotikentälle.

Suurin osa vaatteista valmistetaan Ghanassa naisjohtoisessa seitsemän hengen pienompelimossa, jonka omistaa nuori naisompelija Esi, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä koko valmistusprosessin ajan.  Kaikki tuotteemme on valmistettu 100% puuvillaisesta afrikkalaisesta perinteisestä Ankara-kankaasta. Kankaat olemme hankkineet Ghanasta ja Kongosta naisyksityisyrittäjiltä.

Tervetuloa tutustumaan meidän tuotteisiimme ja muuten vain juttelemaan!