Kuvitus, jossa oranssilla taustalla kolme valkoista telttaa ja liloja ihmishahmoja niiden edessä.

SPR Kontti

A105

Kontti on Punaisen Ristin secondhand-ketju, johon kuuluu 12 myymälää ja verkkokauppa. Kontti-ketjun tehtävä on kerätä varoja Punaisen Ristin auttamistoimintaan.

Punaisen Ristin Kontti secondhand-myymälät ja verkkokauppa muodostavat valtakunnallisen ketjun, jonka myymälät sijaitsevat Suomen suurimmissa kaupungeissa. Myymälöiden yhteystiedot löytää: sprkontti.fi/secondhand-myymalat

Kontti-ketjun tehtävä on kerätä varoja Punaisen Ristin auttamistoimintaan myymällä lahjoitettuna saatuja tavaroita. Myymälöihin voi lahjoittaa myyntikuntoisia vaatteita, jalkineita, asusteita, kirjoja ja erilaisia harrastus- tai urheiluvälineitä sekä monenlaisia kodin käyttötuotteita ja sisustustavaroita.

Myymälöistä löytää sekä perustuotteita että design- tai keräilytuotteita. Edulliset perustuotteet muodostavat myydyistä tuotteista valtaosan, mutta arvokkaat design- tai keräilytuotteet hinnoitellaan tuotteen arvon mukaan. Näin myös kunnioitamme lahjoittajia.

Kontin tulos ohjataan täysin Punaisen Ristin auttamistoimintaan. Kolmannes tuloksesta ohjataan Punaisen Ristin katastrofirahastoon, joka pystyy lähettämään apua nopeasti esimerkiksi suurten luonnonkatastrofien tapahtuessa. Kaksi kolmannesta tuloksesta ohjataan kotimaan auttamistyön tueksi.

Haluamme, että myymälät ovat iloisia ja inspiroivia ostospaikkoja. Myymälät ovat varsin suuria ja niiden keskimääräinen myyntiala oli noin 900 neliötä. Vuonna 2023 koko ketjun myynti oli noin 21 miljoonaa euroa ja Kontin kautta uuden kodin löysi noin 4,3 miljoonaa tuotetta.