Kuvistuskuva, jossa kirjoja ja elinkaari-ikoni keltaisella pohjalla.

Seiffi

W704

Tule rohkeasti tutustumaan tietoturvalliseen e-jätteen kierrättämiseen!

SEIFFI on SER-kierrätyksen, Kuusakosken, Inregon ja Postin yhteistyössä tuottama palvelu, jolla voit kierrättää datalaitteesi vastuullisesti ja tietoturvallisesti.

SEIFFIn kautta voi kierrättää laitteita helposti ja tietoturvallisesti materiaalikierrätykseen menevien laitteiden osalta kierrätyksestä huolehtii Kuusakoski Oy. Uusiokäyttöön menevien laitteiden kierrättämisestä vastaa Inrego Oy.

Miksi SEIFFI?

80% IT-laitteiden koko elinkaaren aikaisista ympäristövaikutuksista syntyy tuotannon aikana. Kannettavan tietokoneen valmistukseen kuluu tuhansia litroja vettä ja jätettä syntyy jopa 1200 kiloa. Myös raaka-aineiden hankinta ympäri maailman on ongelmallista; esimerkiksi älypuhelin sisältää yli 80 raaka-ainetta mukaan lukien arvokkaita maametalleja. Kun nykyisten IT-laitteiden käyttöikä maksimoidaan, saamme pienennettyä IT-laitteiden hiilijalanjälkeä merkittävästi.
Datalaitteiden kierrätys SEIFFIllä on helppoa, vastuullista ja tietoturvallista niin yrityksille kuin kuluttajille.

Palvelu on tehty mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Asiakas tilaa SEIFFI.fi -sivustolta Helposti-koodin maksamalla laitteiden käsittely- ja datatyhjennysmaksun. Hän pakkaa laitteet esimerkiksi vanhaan pahvilaatikkoon ja vie paketin postin automaattiin tai postiin. Laite saapuu Kuusakosken tai Inregon käsittelylaitokselle, jossa laitteen data tyhjennetään. Materiaalikierrätykseen tulleet laitteet jatkavat matkaansa Kuusakosken Heinolan käsittelylaitokselle. Uusiokäyttöön lähtevät laitteet testataan, ja kunnostetaan. Asiakas saa datatuhouksesta raportin sähköpostiinsa.

Yritysasiakkaille maksetaan hyvitys toimivista laitteista. Yksityisasiakkaiden laitteiden arvosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen asiakkaan näin valitessa.