Kuvitus, jossa oranssilla taustalla kolme valkoista telttaa ja liloja ihmishahmoja niiden edessä.

Suomen Falun Dafa -yhdistys

T619

Falun Dafa (Falun Gong) on tehokas ja maksuton meditaatiomenetelmä, joka antaa sisäisen rauhan ja selkeän mielen sekä parantaa merkittävästi fyysistä hyvinvointia.

Falun Dafa, joka tunnetaan myös nimellä Falun Gong, sisältää neljä liikesarjaa seisten sekä istumameditaation. Ne auttavat parantamaan sekä henkistä että fyysistä hyvinvointia. Falun Dafan juuret ovat vuosituhansia vanhassa perinteisessä kiinalaisessa kulttuurissa.

Liikesarjojen ohella Falun Dafassa painotetaan oman itsen kehittämistä noudattamalla universaaleja periaatteita ”totuudenmukaisuus, myötätunto ja kärsivällisyys”. Tällä tavoin kukin harjoittaja pyrkii parantamaan omaa luonteenlaatuaan, jota kiinaksi kutsutaan sanalla xinxing (”sydämen luonne”).

Falun Dafaa harjoitetaan yli sadassa maassa. Falun Dafan pääteos Zhuan Falun on käännetty yli 40 kielelle. Falun Dafa on aina maksutonta, eikä siinä ole jäsenyyttä. Liikesarjat voi opetella ryhmäharjoituksissa tai itsenäisesti Internetistä. Kaikki kirjat ja materiaalit ovat ladattavissa osoitteesta falundafa.org.

fi.clearharmony.net -sivuilta löydät suomen kielellä mm. uutisia Euroopasta ja maailmalta sekä tietoa kiinalaisesta perinteisestä kulttuurista.

Joka päivä yli sadassa maassa Falun Dafan harjoittajat voivat vapaasti harjoittaa qigong-menetelmäänsä, joka auttaa heitä parantamaan sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia. Yhdessä maassa Falun Dafa ei kuitenkaan ole ainostaan kielletty, vaan valtio myös vainoaa sen harjoittajia erittäin väkivaltaisesti. Tämä maa on Kiina.

1990-luvulla Falun Dafasta tuli Kiinassa erittäin suosittu harjoitusmenetelmä, ja se sai taakseen muun muassa valtion tuen. Vuonna 1999 arviolta 70-100 miljoonaa kiinalaista harjoitti sitä säännöllisesti. Kiinan hallituksen ylin johto koki Falun Dafan valtavan suosion uhkana kommunistipuolueen ideologiselle yksinvallalle.

Heinäkuussa 1999 Kiinan hallitus käynnisti kommunistipuolueen johtaja Jiang Zeminin määräyksestä miljardien dollarien vainokampanjan, jonka tarkoituksena oli väkivaltaisesti hävittää Falun Dafan harjoittajat Kiinasta.

Elinryöstöjen uhreiksi ovat joutuneet etupäässä Kiinan kommunistipuolueen kieltämän Falun Dafa -meditaatiomenetelmän harjoittajat, mutta myös Xinjiangin keskitysleireille vangitut uiguurit ovat tänä päivänä joutuneet samojen rikosten uhreiksi. Uhreihin lukeutuu myös tiibetiläisiä sekä maanalaisiin kirkkoihin kuuluvia kristittyjä.