Graafinen kuva Kattilahallista.

Suomi-Nepal -seura

P550

Suomi-Nepal-seura on aktiivinen 44-vuotias ystävyysseura, joka tarjoaa tietoa luonnonkauniista Nepalista ja sen kulttuurista.

Järjestämme yleisötilaisuuksia, annamme tietoja Nepaliin lähtijöille, välitämme luennoitsijoita kouluihin ja järjestämme vierailuja Nepalista Suomeen.

SuomiNepal Facebook-sivustoltamme voi lukea Nepal-uutisia. Seuraa Facebook-sivuamme, liity jäseneksi ja osallistu tilaisuuksiimme.

Nepal on tunnettu luonnonkauneudestaan ja mahtavista vuoristaan. Nepalin suurin rikkaus ovat kuitenkin sen ihmiset, kansat ja kulttuurit. Aidompaa hymyä ja parempaa palvelua on vaikea löytää mistään muualta. Värikkyys, kiireettömyys ja kulttuurien harmoninen sekamelska ovat läsnä kaikkialla.
Suomi-Nepal-seura on aktiivinen ystävyysseura, jonka tarkoituksena on tarjota tietoa Nepalista Suomessa. Pienimuotoinen kehitysyhteistyö ja nepalilaisen kulttuurin tunnetuksi tekeminen ovat tärkeitä toimintamuotojamme. Seura edistää myös Suomeen muuttaneiden nepalilaisten kotoutumista. Vuonna 1980 perustettu seura viettää vuonna 2024 jo 44-vuotisjuhliaan ja meillä on noin 140 jäsentä.

Annamme mielellämme taustatietoja Nepaliin lähtijöille, välitämme luennoit¬sijoita kouluihin ja järjestämme vierailuja myös Nepalista Suomeen.
Seuramme järjestää yleisötilaisuuksia, ylläpitää SuomiNepal Facebook-sivustoa ja julkaisee siellä Nepal-uutisia ja tietoa, tekee esitteitä Nepalista ja levittää kaikin tavoin tietoutta maasta.

Olemme järjestäneet vuosien mittaan kulttuurivierailuja ja nepalilaisen taiteen esittelyä Suomessa. Nepalin kuuluisin kansanmusiikkiyhtye Sur Sudha on vieraillut kaksi kertaa Suomessa. Maailma Kylässä -festivaalilla on vieraillut kantaa ottava etnorokkia soittava Nepathaya-yhtye ja olemme kuulleet myös kathmandulaista fuusiojatsia UrJazz-kokoonpanon esittämänä. Kesällä 2023 Suomessa vieraili Kanta Dab Dab -yhtye. Meillä on myös laaja alkuperäiskansojen dokumenttielokuvakokoelma.

Seuraamme nepalilaista juhlakalenteria ja järjestämme tilaisuuksia Nepalin suurimpien juhla-aikojen kunniaksi. Juhlistamme myös Nepalin uuden vuoden alkua, alkuvuonna 2024 sikäläisessä kalenterissa on meneillään vuosi 2080.

Nopeimmin pääset toimintaamme mukaan seuraamalla Facebook-sivuamme, liittymällä jäseneksi ja osallistumalla tilaisuuksiimme. Vuonna 2023 järjestimme mm. momo-ruokakurssin ja linturetken sekä katselimme Nepalin lintukuvia. Järjestämme jatkossakin suosittuja nepalilaisen keittiön kokkauskursseja. Vuosikokouksemme on huhtikuussa, kesällä käymme piknikeillä Helsingin rannoilla, syksyllä juhlimme Tiharia.

Vuonna 2022 toteutimme onnistuneen 40-vuotisjuhlamatkan Nepaliin 22 tyytyväisen osallistujan voimin. Lue matkasta lisää Facebook-sivultamme! Uusia matkojakin on harkinnassa. Ilmoita meille kiinnostuksestasi, jos olisit halukas osallistumaan seuramme mahdollisesti tulevaisuudessa järjestämille Nepalin matkoille, joilla pääset sisään nepalilaiseen kulttuuriin. Järjestämme nepalilaisen ruuan kokkauskursseja, piknikkejä ja juhlia nepalilaisen kalenterin mukaan.

Tule mukaan toimintaamme! suominepal@gmail.com, Facebook: suominepal.