Kollaasikuva mepeistä.
Kuvassa Sebastian Tynkkynen, Eija-Riitta Korhola, Petri Roininen, Maria Ohisalo, Maria Miala, Eero Heinäluoma ja Merja Kyllönen. Kuvat: Noora Slotte, Jani Laukkanen, Juha Tormala, Martiina Woodson, Joni Määttä, Jukka-Pekka Flander ja Merja Kyllönen.

EU-vaalit 2024: Rohkeat mepit

Su 26.5.2024 14.35-15.15
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Eurooppalainen Suomi

Fingo

Mihin Euroopan parlamentin jäsenehdokkailta tarvitaan rohkeutta? Ainakin Rohkeat mepit -ohjelmaan osallistumiseen! Pikatentissä meppiehdokkaita haastatellaan ja haastetaan rennolla otteella.

Ehdokkaat vastaavat nopeisiin kysymyksiin maan ja taivaan väliltä: Mikä eurooppalainen ruokakulttuuri maistuu ehdokkaille parhaiten? Entä mitkä heidän mielestään ovat Euroopan parlamentin parhaimmat aloitteet tai suurimmat Eurooppaa kohtaavat haasteet? Ehdokkaat kisailevat myös EU-aiheisen Aliaksen parissa, johon yleisö pääsee keksimään kiperiä kokonaisuuksia selitettäväksi.
 
Lavalla nähdään Eero Heinäluoma (sd.), Eija-Riitta Korhola (kd.), Merja Kyllönen (vas.), Maria Miala (kok.), Maria Ohisalo (vihr.), Petri Roininen (kesk.) ja Sebastian Tynkkynen (ps.). Shown juontaa Gogi Mavromichalis.

Ohjelma on suomeksi. Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla Tiivistämössä tai striimin välityksellä festivaalin verkkosivuilla.

Kaikille eduskuntapuolueille tarjottiin mahdollisuutta osallistua paneeliin ja pyydettiin ehdottamaan ehdokasta mukaan. Määräaikaan mennessä seitsemän puoluetta ilmoitti nämä ehdokkaansa paneeliin. 

Rohkein tekoni on se, että uskallan uida vastavirtaan ja puolustaa niitä perusarvoja, joiden pohjalle Euroopan unioni on rakennettu: vapautta, ihmisoikeuksia ja oikeusvaltiota.

Maria Miala

Rohkein tekoni on ollut SDP:n puheenjohtajana vuonna 2006 asettaa tavoitteeksi öljyvapaa Suomi vuonna 2030.

Eero Heinäluoma

Eero Heinäluoma

Suomalainen sosiaalidemokraattinen poliitikko, kansanedustaja ja europarlamentaarikko.

Eija-Riitta Korhola

Pitkäaikainen europarlamentaarikko 1999-2014 ja filosofian tohtori.

Merja Kyllönen

Suomussalmelainen kansanedustaja (vas.), europarlamentaarikko ja bioanalyytikko (YAMK).

Maria Miala

Kokoomuksen puoluevaltuutettu ja varavaltuutettu Helsingissä.

Maria Ohisalo

Helsinkiläinen vihreiden kansanedustaja, tutkija ja yhteiskuntatieteiden tohtori (sosiologia) ja valtiotieteiden maisteri (sosiaalipolitiikka).

Petri Roininen

Keskustalainen poliitikko ja yrittäjä. Kiinteistösijoitusyhtiö Investors Housen toimitusjohtaja.

Sebastian Tynkkynen

Perussuomalainen poliitikko, kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja.