Tietoa näytteilleasettajille 2024

Kestävän kehityksen festivaali, Maailma kylässä on musiikin, puheohjelman, lastenohjelman ja taiteen lisäksi järjestöjen ja kestävän kehityksen messutapahtuma, jossa sadat näytteilleasettajat esittelevät toimintaansa paremman maailman puolesta, myyvät eettisesti tuotettuja tuotteita sekä ruokaa eri puolilta maailmaa. Keräämme tälle sivulle Maailma kylässä 2024 näytteilleasettajille tarkoitettua hyödyllistä tietoa osallistumiseen liittyen, kuten esim. telttoihin, ruokalippuihin ja laskutukseen liittyviä ohjeita.

Sisällys:

Somenäkyvyys

Olemme tehneet verkkobannereita, joilla ohjelmakumppanit ja näytteilleasettajat voivat kertoa olevansa mukana festivaalilla. Bannereita voi laittaa verkkosivuille, sosiaaliseen mediaan tai vaikka printtijulkaisuihin. Voitte hyödyntää myös festivaalin logoa omassa tapahtumaan liittyvässä viestinnässänne. Bannerit ja logot voi ladata täältä: MK Bannerit ja logot sidosryhmille.

Omat teltat ja turvallisuus

Me otamme tapahtumanjärjestäjänä yleisön turvallisuuden vakavasti ja noudatamme viranomaisten antamia ohjeistuksia ja sääntöjä. Löydät tästä linkistä pelastustoimen ja Tukesin laatiman ohjauskirjeen telttarakenteiden käyttämisestä yleisötapahtumissa. Me tapahtumanjärjestäjänä velvoitamme näytteilleasettajia ja ruokamyyjiä sen sisällön noudattamisesta.

Suvilahti voi olla tuulinen paikka ja festivaalialueella on saman aikaisesti paikalla tuhansia ihmisiä. Kiitos, että välität muiden ihmisten turvallisuudesta. Olemme koonneet muutamia turvallisuuteen liittyviä ohjeistuksia, jotka koskevat kaikkia näytteilleasettajia ja ruokamyyjiä.

 1. Teltan tulee olla tapahtumaan soveltuva
  Festivaalilla tulee käyttää vain yleisötapahtumiin soveltuvia ja siihen käyttöön tarkoitettuja telttoja. Kuluttajakäyttöön tarkoitettuja (kuten puutarhakatoksia tai muita kevytrakenteisia katoksia) ei saa tuoda alueelle. Teltan neljä jalkaa sekä kattorungon tulee olla kiiinni teltan rungossa. Esimerkiksi pressu, joka on viritetty katokseksi, ei sovellu festivaalille. Omalla teltalla osallistuva näytteilleasettaja vastaa oman telttansa soveltuvuudesta yleisötapahtumiin. Näytteilleasettaja on velvollinen varmistamaan oman telttansa käyttötarkoituksen ja luokitukset valmistajan ohjeesta.

 2. Painot
  Edellytämme, että jokainen näytteilleasettaja varaa riittävän määrän painoja oman telttansa turvallisen kiinnityksen takaamiseksi kaikissa olosuhteissa (jos teltta on tilattu festivaalin kautta, festivaali huolehtii tarvittavista painoista). Tarvittavien painojen määrä riippuu teltan tuulipinta-alasta, joka on riippuvainen seinäelementtien määrästä sekä vallitsevista tuuliolosuhteista. Yleensä suosituksena voidaan pitää alle 3m x 3m teltoissa 15kg/jalka, 4m x 4m teltoissa painomäärä kaksinkertaisena, mutta lopullinen tarvittava painomäärä riippuu vallitsevista olosuhteista. Maakiilojen käyttö teltan kiinnittämiseen Suvilahdessa on maanomistajan ehtojen mukaan kielletty. Käytettävien painojen tulee myös olla asianmukaisesti kiinnitetty.

 3. Painojen kiinnitys
  Teltan turvallisuuteen vaikuttaa paljon myös se, miten painot on kiinnitetty telttaan. Omalla teltalla osallistuva vastaa teltan riittävästä turvallisesta kiinnityksestä kaikissa olosuhteissa. Teltassa käytettävien painojen tulee olla tarkoitettu teltan kiinnittämiseen ja teltan valmistajan ohjeen mukaisia. Painoina ei voi käyttää esim. luonnonkiviä tai vesikanistereita. Painojen pitää olla rakenteellisesti lukittautuvia tai esim. kuormaliinalla ja sakkelilla telttaan sidottuja. Avolenkit, S-koukut tai solmut voivat irrota eivätkä siten ole riittävä tapa kiinnittää rakenteita turvallisesti. Katso esimerkkejä painojen asettelusta tästä.

 4. Osaston muut somisteet
  Osaston rakenteet, somisteet tai kalusteet eivät saa vaarantaa tai hankaloittaa yleisön liikkumista. Festivaali voi määrätä poistamaan esim. ilmapallot, viirit ja muut kevyet rakenteet, jos esimerkiksi kova tuuli aiheuttaa turvallisuusriskejä. Huomioittehan myös yötä vasten, ettette jätä irrallisia somisteita tuulen armoille.

 5. Yleisön, artistien, muiden näytteilleasettajien ja festivaalin henkilökunnan turvallisuus on tärkeintä
  Telttojen käyttäjät vastaavat siitä, ettei niiden käytöstä aiheudu vaaraa teltassa työskenteleville, teltassa asioiville tai sivullisille. Fingolla tai hänen edustajallaan on oikeus kieltää vaarallisen tai ei-soveltuvan rakenteen tai somisteen tai laitteen käyttö. Festivaalilla on oikeus keskeyttää esittely-, myynti- tai vastaava toiminta festivaalialueella ja poistaa näytteilleasettaja yksipuolisesti, jos se aiheuttaa vaaraa muille osapuolille. Festivaali tarkkailee vallitsevia olosuhteita ja tiedottaa osallistujia tarvittaessa muutoksista.

Nestekaasun käyttö ja sammuttimet (ruokamyyjät)

Nestekaasun käyttämisestä on ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä.
Käytettävien laitteiden tulee olla CE-merkittyjä ja nestelkaasuletkujen on täytettävä niille asetetut määräykset.
Tapahtumassa saa käyttää ainoastaan maksimissaan 11 kg nestekaasupulloja.​
Myyntipisteellä saa olla maksimissaan 25 kg nestekaasua.​
Nestekaasupullojen täytyy olla kytketty kulutuslaitteisiin.​
Kaasupullojen varastointi pisteellä on kielletty!​
Ruokamyyjä vastaa itse pisteessä pisteellään alkusammutuskalustosta (käsisammutin ja sammutuspeite)

Osallistumisehdot ja laskutus

Festivaalin aukioloajat:
lauantai 25.5.2024 klo 11–21
sunnuntai 26.5.2024 klo 11–19

Näytteilleasettaja ei voi luovuttaa paikkaansa kolmannelle osapuolelle eikä omalle paikalle voi ottaa kolmatta osapuolta (ellei toisin ole kirjallisesti sovittu).

Olette lukeneet ja hyväksyneet näytteilleasettajien osallistumisehdot ilmoittautumisen yhteydessä. Suosittelemme kuitenkin vielä lukemaan osallistumisehdot huolellisesti läpi. Teillä on oikeus peruuttaa osallistumisenne veloituksetta seitsemän (7) vuorokauden kuluessa vahvistusviestistä. Vahvistusviesti pienistä paikoista lähetetään maaliskuussa. Peruutus tulee aina tehdä kirjallisesti osallistumisehdoissa määriteltyjen peruutusehtojen mukaisesti. Laskun maksamatta jättäminen ei ole riittävä toimenpide peruutukselle.


Lasku on maksettava ennen festivaalille tuloa. Maksetut paikkamaksut tarkastetaan ennen festivaalin alkua. Aloitamme laskutuksen viimeistään huhtikuussa.

Ruokaa ei saa myydä muilla kuin ruokamyyntiin tarkoitetuilla pisteillä. Muulla kuin ruokamyyntiin tarkoitetulla näytteilleasettajapisteellä on kuitenkin mahdollista tarjoilla kahvia, teetä ja yksittäispakattuja elintarvikkeita kuten keksejä, karkkeja jne. Olemme kestävän kehityksen festivaali, joten otattehan huomioon että kaikkien kahvikuppien ym. tarjoiluastioiden tulee olla biohajoavia.

Jokaisesta myydystä tuotteesta tulee näytteilleasettajan antaa kuitti asiakkaalle tarvittaessa. Mikäli kuitti ei tulostu suoraan kassa- tai maksupäätteestä, käsikirjoitettavia kuittivihkoja löytyy useimmista toimistotarvike- ja kirjakaupoista.

Alueella on yli 200 näytteilleasettajaa, joten rahankeräyksen, materiaalin jakamisen ja kaiken muun toiminnan tulee tapahtua vain oman esittelypisteen rajojen sisäpuolella (ellei toisin ole kirjallisesti sovittu). Omalla paikalla järjestettävä ohjelma tai toiminnan esittely ei saa häiritä naapureita, eli äänentoistolaitteet ja esiintyvät ryhmät tulee jättää kotiin.

Kattilahallin Mahdollisuuksien torin paikkaan sisältyy yksi pöytä ja yksi tuoli (pöydän koko n. 180cmx80cm tai 183cmx75cm).  

Tietoa ruokalipuista

Tarjoamme Maailma kylässä -festivaalilla näytteilleasettajina oleville sekä muille yhteistyökumppaneille mahdollisuuden tilata ennakkoon ruokalippuja festivaaliviikonlopuksi. Lippuja voi jakaa esimerkiksi työntekijöille, vapaaehtoisille tai yhteistyötahoille. Ruokaliput käyvät noin 30 ruokamyyntipisteissä festivaalialueella. Lippuja myydään 10 kpl erissä, yksi nippu maksaa 110€. Ruokalippuja voi tilata tästä 8.5. mennessä.

Verkostoitumistila Magito

Magito-verkostoitumistila on uusi kohtaamispaikka keskellä festivaalia. Magito on erinomainen paikka tapaamisille, kahveille ja rentoutumiselle festivaalihumun aikana. Magitoon pääsevät festivaalin pääyhteistyö-, sisältö- ja ohjelmakumppanit, isoilla näytteilleasettajapaikoilla toimivat tahot, Fingon jäsenjärjestöjen edustajat, festivaalin esiintyjät sekä kutsuvieraat.

Mikäli olette kiinnostuneita järjestämään festivaalin aikana tapaamisia omille kumppaneillenne Magiton tiloissa, olkaa yhteydessä Sara Leväseen, sara.levanen@fingo.fi.


Syrjinnästä vapaa festivaali

Syrjinnästä vapaa festivaali Maailma kylässä -festivaali on syrjinnästä vapaa alue ja sitoutuu edistämään tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita. Jokainen on tervetullut festivaalille omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää. Koska näytteilleasettajat ovat tärkeä osa festivaalia, edellytämme, että myös näytteilleasettajat sitoutuvat näihin arvoihin. Lue lisää festivaalin nettisivuilla syrjinnästä vapaasta festivaalista.  


 
 Syrjinnän vastaisen alueen logo. Logo on sininen taustaltaan ja muodoltaan ympyrä. Logossa lukee valkoisella tekstillä Syrjinnästä vapaa alue discrimintion free zone.

Tietoja festivaalialueen saavutettavuudesta ja esteettömyydestä löytyy verkkosivuiltamme.

Kielletyt esineet & aineet

Maailma kylässä -festivaalin yleisen turvallisuuden takaamiseksi on tärkeää huomioida, että festivaalialueella on ehdottomasti kiellettyä jakaa, myydä tai pitää esillä alkoholia, huumausaineita, tupakkaa, aseita, päihteiden käyttöön liittyviä välineitä ja muita laittomia tai laittomasti tuotettuja aineita tai tavaroita. Festivaalin ekologisten periaatteiden mukaan kiellettyä on myös jakaa, myydä tai arpoa muovista tms. valmistettua ”krääsää”.


Kiitos, että olet mukana muuttamassa rohkeasti maailmaa yhdessä!