Kuvitus, jossa oranssilla taustalla kolme valkoista telttaa ja liloja ihmishahmoja niiden edessä.

Helsingin Rauhanturvaajat

T605

Esittelemme kriisinhallintaveteraanien toimintaa kuten jäsentapahtumia, koulutusta ja vertaistukea. Ständillämme voit kuulla myös kokemuksia operaatioista ja liittyä jäseneksi.

Helsingin Rauhanturvaajat ry on kriisinhallintaveteraanien aktiivinen koulutus- ja veteraanijärjestö. Kuulumme Suomen Rauhanturvaajaliittoon. Yhdistämme kansainvälisissä rauhanturva-, sotilaallisissa ja siviilikriisinhallintatehtävissä palvelevia tai palvelleita sotilasarvoon, ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Yhdistyksemme on perustettu 1969 ja meillä on noin 600 jäsentä. Järjestämme joka kuukauden toinen tiistai jäsenillan, jossa tapaamme ja kuulemme mielenkiintoisia esiintyjiä. Vuoden tärkeitä päiviä ovat Kansainvälinen YK:n rauhanturvaajien päivä 29.5. ja YK-päivä 24.10. Vaalimme niin YK:n kuin omia kansallisia sotilasperinteitämme mm. kunniavartioin ja seppeleenlaskuin.

Osallistumme lukuisiin tapahtumiin, koulutus-, ammunta- ja muuhun toimintaan. Teemme retkiä ja tutustumiskäyntejä. Toiminnassamme painottuu vertaistuki. Omaa palveluskokemusta kriisialueilla voi peilata muiden kokemuksia kuuntelemalla ja päinvastoin.

Suomen Rauhanturvaajaliitto on yhteiskunnallisesti tunnustettu ja valtakunnallisesti merkittävä omistaan huolta pitävä veteraanijärjestö ja kriisinhallinnan asiantuntija. Se toimii jäsenistönsä edunvalvojana ja vaikuttaa erityisesti kriisinhallintaveteraanien etujen kehittämiseen. Lisäksi seurataan palveluksessa olevien palvelussuhteen ehtoja ja tarvittaessa tehdään esityksiä niiden kehittämiseksi. Liitto osallistuu yleiseen rauhankasvatukseen.

Rauhanturvaajaliitto on myös tunnustettu ja itsenäinen maanpuolustusjärjestö.
Se osallistuu vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toimintaan niiden kaikilla tasoilla yhdessä muiden maanpuolustusjärjestöjen ja toimijoiden kanssa.

Vapaaehtoisessa maanpuolustuksessa liitto keskittyytukemaan puolustusvoimia ja muita turvallisuusviranomaisia kriisinhallintakokemuksen siirtämisessä kotimaan puolustuksen ja kokonaisturvallisuuden käyttöön. Se tekee yhteistyötä sotiemme veteraanijärjestöjen kanssa. Maailman Veteraanijärjestössä se edustaa kaikkia suomalaisia veteraaneja ja heidän perinteitään. Liitto hankkii kriisinhallintaveteraanikortille etuuksia ja pitää listaa niistä.