Kuvitus, jossa henkilö syö ruoka-annosta. Lila tausta.

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa

F303

Pisteellämme on ainutlaatuinen mahdollisuus nauttia kenttäkeittiössä keitettyä punaista borssi-keittoa. Borssia tarjotaan smetanan ja pampushkan kera, joka on ukrainalainen, valkosipuliöljyllä maustettu sämpylä. Borssin lisäksi festivaalilla on tarjolla muitakin ukrainalaisia herkkuja, muun muassa draniki-perunapannukakkuja sekä hunajakakkua.

Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry (UYS) on perustettu 1997 Helsingissä, ja sen tavoitteina on Suomessa asuvien ukrainalaisten yhdistäminen ja edustaminen sekä ukrainalaisen kulttuurin saavutusten säilyttäminen.

Yhdistys on välittänyt Ukrainaan humanitaaristä apua vuodesta 2014, venäjän valloitettua Krimin niemimaan ja osan Itä-Ukrainaa. Vuodesta 2022 Venäjän aloitettua täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainassa, humanitaarisen avun osuus nousi yhdistyksen isoimmaksi toiminnan muodoksi. Tapahtuman myyntituotot käytetään humanitaariseen apuun Ukrainan sodasta kärsivien hyväksi.

Yhdistyksellä on festivaalilla kaksi myyntitelttaa. Myyntituotto käytetään Ambulanssikeräykseen, Ukrainalaisen keskuksen ja Helsingin ja Espoon Avustuskeskusten toimintaan, sodasta paenneiden ukrainalaisten auttamiseen, sekä muiden humanitaaristen projektien tukemiseen Suomessa ja Ukrainassa.