A portrait of Dub FX.
Photo: Django Music.

Dub FX feat. Mr. Woodnote (AU)

La 25.5.2024 19.45-20.45
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Fingo

Maailma kylässä -festivaalin yksi pääesiintyjistä on ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva Dub FX, joka esiintyy yhdessä Mr. Woodnoten kanssa. Omaperäisen yhden miehen live-looping-tyylin kehittänyt australialaisartistion myynyt yli satatuhatta levyä, esiintynyt suurilla festivaaleilla ympäri maailmaa ja kerännyt yli 150 miljoonaa Youtube-katselukertaa.

Dub FX:n esitykset pohjautuvat reaaliajassa looper- ja efektipedaaleilla luotuihin monitasoisiin musiikkiteoksiin, jotka koostuvat äänimaisemista, beatboxaamisesta ja laulamisesta. Jazzia, reggaeta, hiphopia, sambaa, drum’n’bassia ja dubstepiä yhdistelevä artisti haluaa sanoituksillaan välittää positiivisuutta ja voimaantumista:

– Päätin kauan sitten, että haluan lisätä positiivisuutta maailmaan. Voin tehdä sitä inspiroimalla ihmisiä tiedostavilla ja samaistuttavilla lyriikoilla.

Australian Melbournessa syntynyt Benjamin Stanford eli Dub FX lähti vuonna 2006 Eurooppaan yksinkertaisen suunnitelman kanssa; hän aikoi asua pakettiautossa, matkustaa maailman ympäri ja esiintyä kaduilla. Lukuisat katuesiintymiset valloittivat yleisön ja singauttivat hänet sosiaalisen median kautta supersuosioon. Häntä pidetään live-looping-musiikin pioneerina, ja monet genren artistit nimeävät hänet innoittajakseen. Hän on julkaissut kuusi studioalbumia ja yhden remix-albumin ja yhden livekokoelman.

Dub FX:n kanssa esiintyvä Mr Woodnote on tuottelias lukuisien artistien yhteistyökumppani. Parhaiten hänet tunnetaan työstään Dub FX:n, The Allergiesin, Eva Lazaruksen ja Lil Rhysin kanssa. Hän on äänittänyt neljä omaa albumiaan ja saavuttanut maailmanlaajuista tunnustusta saksofonin virtuoosimaisesta soitosta muun muassa elokuvissa Dub FX – Flow, Supernova Pilot ja Fire Everyday.

Kuvassa esiintyvät Dub FX ja Mr. Woodnote.
Kuva: David Rutherford.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Lisää samankaltaisia