Mustavalkoinen kuva, jossa kuubalaisia muusikoita.
Kuva Jouni Harala.

Muusikkokuvia Kuubasta – lavalla Palo pa´ Rumba

La 25.5.2024 20.15-20.55
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Maailmanmusiikin keskus

Kun Suomen parhaat perinteisen kuubalaisen musiikin soittajat lyöttäytyvät yhteen, syntyy Palo pa´ Rumba. Tässä perinteisen son-musiikin traditioita kunnioittavassa kokoonpanossa kohtaavat kokemus ja tietämys, jotka ovat kertyneet Santiago de Cuban Casa de la Trovassa ja Itä-Kuuban tanssilavojen lukemattomilla esiintymisillä.

Maailma kylässä -festivaalilla kuultava ohjelmisto koostuu kuubalaisista ikivihreistä tanssikappaleista ja afrokuubalaisista rytmeistä, jotka esitetään perinteitä ja vaativaa tanssiyleisöä kunnioittaen. Musiikin ohella yleisö pääsee nauttimaan kuubalaisista, ja erityisesti santiagolaisista, muusikoista otetuista valokuvista, joita kokoonpanon johtaja Peter Loman keräsi toimiessaan muusikkona Santiago de Cubassa kolmenkymmenen vuoden ajan.

Lomanin (trumpetti) lisäksi kokoonpanoon kuuluvat kuubalainen huippusolisti Daniel ”Flecha” Baró (laulu ja maracas), vuosia Kuubassa soittanut Tero Toivanen (tres ja laulu) sekä son-veteraanit Mikko Hyttinen (basso ja laulu) ja Tero ”Bombero” Rantanen (lyömäsoittimet ja laulu), jotka yhdistävät ammattitaidon ja tunteen, jota harvemmin Suomessa pääsee kuulemaan.

Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla Tiivistämössä. Ohjelmaa ei striimata verkkoon.