
Rauha sotaa paenneen ja turvassa kasvaneen sukupolven silmin
Mitä rauha tarkoittaa, kun on kokenut sodan? Miten perheen ja suvun kokemukset konflikteista ja turvattomuudesta vaikuttavat nuoren ihmisen elämään? Sotaa Afrikan sarvesta paennut vanhempi sukupolvi ja Suomessa kasvaneet maahanmuuttajaperheiden nuoret keskustelevat siitä, mitä rauha heille merkitsee.
Itä-Afrikan nuorten rauhanverkoston perustajajäsenet Fozi Ahmed ja Agar Mamer, sekä Etiopiasta Suomeen muuttanut pappi Fekade Woldemariam ja kirjailija, Suomen Somalinaisten Kehitys ry:n puheenjohtaja Nimco Noor pohtivat keskustelussa, miten omat tai perheen ja suvun kokemukset konflikteista ja turvattomuudesta ovat vaikuttaneet heidän näkemyksiinsä rauhasta. Nelikko jakaa myös käytännönkokemuksiaan sitä, mitä oma tausta on saanut heidät tekemään konkreettisesti rauhan eteen.
Ohjelma on suomeksi. Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla Tiivistämössä tai striimin välityksellä festivaalin verkkosivuilla.
Ohjelman jälkeen keskustelijat ovat tavattavissa Puhelavan viereisessä Lämpiössä.
Fozi Ahmed
Yhteisönrakentaja ja Itä-Afrikan nuorten rauhanverkoston perustajajäsen Fozi Ahmed on syntynyt sodan keskellä Somalimaan pääkaupungissa Hargeisassa ja kasvanut Vantaalla.
Agar Mamer
Tänä vuonna muotiassistentiksi valmistuva vaatesuunnittelija ja Itä-Afrikan rauhanverkoston perustajajäsen Agar Mamer on syntynyt Sudanin pääkaupungissa Khartumissa, josta hänen perheensä pakeni sotaa Egyptin kautta Kokkolaan.
Nimco Noor
Somalin kielen ja islamin opettaja, kirjailija Nimco Noor on Suomen Somalinaisten Kehitys ry:n puheenjohtaja. Suomeksi ja somaliksi kirjoittava kirjailija on julkaissut yli kymmenen teosta.
Fekade Woldemariam
Fekade Woldemariam on Etiopiasta Suomeen muuttanut yrittäjä ja saarnaaja.