Tietoa Näytteilleasettajille 2023

Kestävän kehityksen festivaali, Maailma kylässä on musiikin, puheohjelman, lastenohjelman ja taiteen lisäksi järjestöjen ja kestävän kehityksen messutapahtuma, jossa sadat näytteilleasettajat esittelevät toimintaansa paremman maailman puolesta, myyvät eettisesti tuotettuja tuotteita sekä ruokaa eri puolilta maailmaa.

Keräämme tälle sivulle näytteilleasettajille tarkoitettua tietoa oman näytteilleasettajapisteeseen liittyvistä seikoista ja Suvilahden alueen liittyvistä muutoksista. Kaikki näytteilleasettajat ovat tervetulleita myös näytteilleasettajien infotilaisuuteen, joka järjestetään 11.5.2023 klo 17 etätapahtumana. Kutsun ja linkin lähetämme näytteilleasettajille sähköpostilla. Tilaisuudessa käydään läpi käytännön asioita festivaaliosallistumisesta.

päivitys. Tässä esitys näytteilleasettajien infotilaisuudesta: https://maailmakylassa.fi/wp-content/uploads/sites/4/2023/05/MK23-NA-infotilaisuus11.5.2023.pdf

Toivomme, että kaikki näytteilleasettajapisteellä työskentelevät tutustuvat näihin ohjeisiin huolellisesti.

Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa näytteilleasettajille, mm:

– Alueen kartan ja näytteilleasettajapaikkanne sijainnin

– Ohjeita alueelle ajamiseen ja oman näytteilleasettajapisteen aukioloaikoihin

– Tietoa yövartioinnista, kalusteista ja näytteilleasettajapassien noutamisesta

– Tietoa nettiyhteydestä alueella, somenäkyvyydestä ja ruokalipuista
– Magito-verkostoitumistilasta

Näytteilleasettajapaikan sijainti & aluekartta

Löydät paikkanumeronne ja alueen yleisökartan tältä sivulta https://maailmakylassa.fi/kartta/. Lisäksi näytteilleasettajat on listattu https://maailmakylassa.fi/standit-ja-ruoka -sivulle. Tarkistathan että pisteesi löytyy kartasta. Katso lista kaikista näytteilleasettajista ja paikkakoodeista: Word Pdf

Julkaisemme yleisökartan ja osallistuvat näytteilleasettajat Maailma kylässä -festivaalilehdessä 20.5.23. Festivaalilehti julkaistaan Helsingin Sanomien välissä, ja sitä jaetaan myös festivaalin tapahtumapaikoilla.

Ajaminen ja kulkeminen tapahtuma-alueella

Tapahtuman turvaorganisaatio ja liikenteenohjaajat organisoivat autojen ajon alueelle. Toivomme heille työrauhaa, alueelle ajavilta kärsivällisyyttä sekä toisten ihmisten kunnioitusta. Ruuhkat ovat ajoittain kovia. 

Tavaroiden tuominen ja vieminen alueelle omalla autolla on mahdollista vain seuraavina aikoina:

•                          Perjantaina klo 18.00–22.00

•                          Lauantaina klo 8.00–10.15 ja klo 21.15–22.00

•                          Sunnuntaina klo 8.00–10.15 ja 19.15–21.00

Yksi tapahtuman suurimmista onnettomuusriskeistä on autolla ajaminen yleisön seassa. Siksi alueelle päästetään autoja lauantaina ja sunnuntaina aikaisintaan 15 min tapahtuman päättymisen jälkeen. Festivaalialueelle pääsee ajamaan vain festivaalin virallisella ajoluvalla ja vain ym. huoltoaikoina.

Pysäköinti festivaalialueelle on ehdottomasti kielletty – ainoastaan tavaroiden ripeä lastaus ja purkaminen autosta on sallittua. Otathan huomioon, että etenkin Kattilahallin eteen ei voi pysäyttää autoa edes väliaikaisesti. Festivaalilla ei ole tarjota parkkipaikkoja näytteilleasettajille eikä festivaali korvaa näytteilleasettajien pysäköintimaksuja.

Suosittelemme käyttämään tavarakuljetuksissa julkisia liikennevälineitä, kimppakyytejä ja takseja. Älä jätä autoasi lastaus- tai purkuvaiheessa toisen näytteilleasettajan paikalle.

Näytteilleasettaminen & oman pisteen aukioloajat


Näytteilleasettajien tulee pitää pisteensä auki festivaalin aukioloaikoina,
lauantaina klo 11–21 ja sunnuntaina klo 11–19,
Kattilahallin Mahdollisuuksien tori la klo 11-21 ja su klo 11-19.


Aukioloaikoja tulee noudattaa, sillä esittelypisteiden rakennus ja purku festivaalin aikana häiritsee yleisöä ja viereisiä pisteitä. Näytteilleasettaja ei voi luovuttaa paikkaansa kolmannelle osapuolelle eikä omalle paikalle voi ottaa kolmatta osapuolta (ellei toisin ole kirjallisesti sovittu).

Ruokaa ei saa myydä muilla kuin ruokamyyntiin tarkoitetuilla pisteillä. Muulla kuin ruokamyyntiin tarkoitetulla näytteilleasettajapisteellä on kuitenkin mahdollista tarjoilla kahvia, teetä ja yksittäispakattuja elintarvikkeita kuten keksejä, karkkeja jne. Olemme kestävän kehityksen festivaali, joten otattehan huomioon että kaikkien kahvikuppien ym. tarjoiluastioiden tulee olla biohajoavia.

Jokaisesta myydystä tuotteesta tulee näytteilleasettajan antaa kuitti asiakkaalle tarvittaessa. Mikäli kuitti ei tulostu suoraan kassa- tai maksupäätteestä, käsikirjoitettavia kuittivihkoja löytyy useimmista toimistotarvike- ja kirjakaupoista.

Alueella on yli 200 näytteilleasettajaa, joten rahankeräyksen, materiaalin jakamisen ja kaiken muun toiminnan tulee tapahtua vain oman esittelypisteen rajojen sisäpuolella (ellei toisin ole kirjallisesti sovittu). Omalla paikalla järjestettävä ohjelma tai toiminnan esittely ei saa häiritä naapureita, eli äänentoistolaitteet ja esiintyvät ryhmät tulee jättää kotiin.

Kattilahallin Mahdollisuuksien torin paikkaan sisältyy yksi pöytä ja yksi tuoli (pöydän koko ennakkotiedoista poiketen on 180cmx80cm tai 183cmx75cm).  

Teltat ja turvallisuus

Teltta- ja ruokapaikoissa teltta ei sisälly paikkavuokraan. Edellytämme, että jokainen näytteilleasettaja varaa riittävän määrän painoja oman telttansa turvallisen kiinnityksen takaamiseen kaikissa olosuhteissa. Jokainen näytteilleasettaja vastaa oman telttansa mahdollisen puutteellisen kiinnityksen aiheuttamista vahingoista.

Me otamme tapahtumanjärjestäjänä yleisön turvallisuuden vakavasti. Löydät tästä linkistä pelastustoimen ja Tukesin laatiman ohjauskirjeen telttarakenteiden käyttämisestä yleisötapahtumissa. Me tapahtumanjärjestäjänä velvoitamme näytteilleasettajia ja ruokamyyjiä sen sisällön noudattamisesta.

Huomaattehan myös, että festivaalialueella ei saa käyttää teltan kiinnittämiseen kiiloja, vaan turvalliseen teltan kiinnittämiseen näytteilleasettajan / ruokamyyjän tulee käyttää painoja. Tutustuttehan huolellisesti liitteinä oleviin ohjeistuksiin. Suvilahti voi olla tuulinen paikka ja festivaalialueella on saman aikaisesti paikalla tuhansia ihmisiä. Kiitos, että välität muiden ihmisten turvallisuudesta.

Muistattehan, että näytteilleasettaja / ruokamyyjä itse vastaa oman teltan ja siihen liittyvän pisteen rakennuksesta. Festivaalin yhteistyökumppani Pågå tarjoaa näytteilleasettajille / ruokamyyjille festivaalitarjouksen, tarjouksen näet tästä linkistä.

Yövartiointi & kalusteet

Festivaalialueella on ammattimainen yövartiointi perjantaista sunnuntaihin. Fingon vakuutus ei kuitenkaan kata näytteilleasettajien ja myyjien alueelle jättämää omaisuutta varkauksilta tai ilkivallalta, joten kaikki arvokas kannattaa viedä lukkojen taakse tai vakuuttaa itse.

Huom. poiketen edellisvuosista, festivaalialueella ei ole yösäilytykseen tarkoitettuja kontteja. Kattilahalliin on mahdollista tuoda pieni määrä tavaroita säilytykseen omalla vastuulla. Järjestäjä ei vastaa tavaroiden mahdollisesta vahingoittumisesta tai katoamisesta säilössä.

Kattilahalli on lukittu tila öiden yli, joten Mahdollisuuksien torien pöytäpaikkoja ei tarvitse tyhjentää festivaalipäivien välissä.

Huom. poiketen edellisvuosista, festivaalilla ei ole alueella erillistä kalustepistettä. Kullekin näytteilleasettajalle on varattu ilmoittautumisen yhteydessä tilattu määrä pöytiä ja tuoleja. Lisäpöytiä ja -tuoleja ei ole enää mahdollista vuokrata paikanpäällä.

Teemme yhteistyötä Neste K Helsinki Sörnäinen kanssa, jossa kaasua käyttävät ruokamyyjät voivat käydä vaihtamassa tyhjiä kaasupullojaan. Tarkemmat tiedot kaasun säilyttämisestä löydät ruokamyyjille tarkoitetulta sivulta (tulossa pian).

Telttoja, kalusteita, yms. voi kysellä vuokralle esim.:

Pågå

Roudaamo

Kataja

Cosa Nostra Crew

Ajoluvat & näytteilleasettajapassit

Festivaalialueelle huoltoaikoina tarvittavat ajoluvat sekä näytteilleasettajille varatut näytteilleasettajapassit (2kpl/organisaatio) sekä mahdollisesti etukäteen tilatut ruokaliput voi noutaa festivaalin toimiston aulasta Lintulahdenkuja 10, 00500 Helsinki maanantaina 15.5. klo 12-16 tai tiistaina 16.5. klo 12-16. Lisäksi luvat voi noutaa Suvilahdesta festivaalialueen infosta perjantaina 26.5. klo 18-22.

Näytteilleasettajapassi on esitettävä pyydettäessä, joten muistakaa ottaa ne mukaan festivaalialueelle. Riittää, että ryhmässä yhdellä on passi mukana.

Kielletyt esineet & aineet

Maailma kylässä -festivaalin yleisen turvallisuuden takaamiseksi on tärkeää huomioida, että festivaalialueella on ehdottomasti kiellettyä jakaa, myydä tai pitää esillä alkoholia, huumausaineita, tupakkaa, aseita, päihteiden käyttöön liittyviä välineitä ja muita laittomia tai laittomasti tuotettuja aineita tai tavaroita. Festivaalin ekologisten periaatteiden mukaan kiellettyä on myös jakaa, myydä tai arpoa muovista tms. valmistettua ”krääsää”.

Nettiyhteys alueella

Alueella ei ole festivaalin erikseen järjestämää nettiyhteyttä. Alueen toimijoiden käytössä ovat kuitenkin avoimet verkot, esim. Helsingin kaupungin sekä Kattilahallin avoin yhteys. Festivaali ei vastaa yhteyksien toimivuudesta.

Somenäkyvyys

Olemme tehneet verkkobannereita, joilla näytteilleasettajat voivat kertoa olevansa mukana festivaalilla. Bannereita voi laittaa verkkosivuille, sosiaaliseen mediaan tai vaikka printtijulkaisuihin. Voitte hyödyntää myös festivaalin logoa omassa tapahtumaan liittyvässä viestinnässänne. Bannerit ja logot voi ladata täältä
Syrjinnästä vapaa festivaali

Syrjinnästä vapaa festivaali Maailma kylässä -festivaali on syrjinnästä vapaa alue ja sitoutuu edistämään tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita. Jokainen on tervetullut festivaalille omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää. Koska näytteilleasettajat ovat tärkeä osa festivaalia, edellytämme, että myös näytteilleasettajat sitoutuvat näihin arvoihin. Lue lisää festivaalin nettisivuilla syrjinnästä vapaasta festivaalista.  


 
 Syrjinnän vastaisen alueen logo. Logo on sininen taustaltaan ja muodoltaan ympyrä. Logossa lukee valkoisella tekstillä Syrjinnästä vapaa alue discrimintion free zone.

Tietoja festivaalialueen saavutettavuudesta ja esteettömyydestä löytyy verkkosivuiltamme.

Tietoa ruokalipuista

Tarjoamme Maailma kylässä -festivaalilla näytteilleasettajina oleville sekä muille yhteistyökumppaneille mahdollisuuden tilata ennakkoon ruokalippuja festivaaliviikonlopuksi. Lippuja voi jakaa esimerkiksi työntekijöille, vapaaehtoisille tai yhteistyötahoille. Ruokaliput käyvät noin 30 ruokamyyntipisteissä festivaalialueella. Yksi ruokalippu maksaa 9 euroa ja lippuja myydään 10 kpl erissä. Tilaukseen lisätään 10 euron käsittelymaksu per tilaus. Lippuja voi tilata 12.5.2023 saakka tällä lomakkeella. 

Verkostoitumistila Magito

Magito-verkostoitumistila on uusi kohtaamispaikka keskellä festivaalia. Magito on erinomainen paikka tapaamisille, kahveille ja rentoutumiselle festivaalihumun aikana. Magitoon pääsevät festivaalin pääyhteistyö-, sisältö- ja ohjelmakumppanit, isoilla näytteilleasettajapaikoilla toimivat tahot, Fingon jäsenjärjestöjen edustajat, festivaalin esiintyjät sekä kutsuvieraat.

Mikäli olette kiinnostuneita järjestämään festivaalin aikana tapaamisia omille kumppaneillenne Magiton tiloissa, olkaa yhteydessä Sara Leväseen, sara.levanen@fingo.fi.

Osallistumisehdot

Olette lukeneet ja hyväksyneet näytteilleasettajien osallistumisehdot ilmoittautumisen yhteydessä. Suosittelemme kuitenkin vielä lukemaan osallistumisehdot huolellisesti läpi. Teillä oli oikeus peruuttaa osallistumisenne veloituksetta seitsemän (7) vuorokauden kuluessa vahvistusviestistä. Peruutus tulee aina tehdä kirjallisesti osallistumisehdoissa määriteltyjen peruutusehtojen mukaisesti. Laskun maksamatta jättäminen ei ole riittävä toimenpide peruutukselle.

Kiitos, että olet mukana muuttamassa maailmaa ja rakentamassa yhteistä muutosvoimaa!