Antti Aution muotokuva.
Antti Autio. Kuva: Liina-Aalto-Setälä.

Antti Autio

Su 26.5.2024 11.15-12.15
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Fingo

Radio Helsinki

Folkahtavaa poprockia soittavan laulaja-lauluntekijä Antti Aution musiikissa yhdistyvät vilpitön romantiikka ja maailmantuska. Kuulijoita puhuttelevat haikeat lyriikat, taidokas tulkinta sekä polveileva kitarointi. Aution kappaleet ovat keränneet Spotifyssa jo yli 15 miljoonaa kuuntelukertaa. 

Aution uusimmalla, helmikuussa ilmestyneellä albumilla Täällä sinua kaivataan (Soit Se Silti, 2024) sukelletaan syvälle isoihin teemoihin kuten rakkauteen, luopumiseen, lapsuuteen ja kuolemaan. Albumi syntyi yhteisteoksena taidemaalari Raana Lehtisen kanssa – Lehtinen maalasi Sarastus-teoksen tilaustyönä, ja kaikki albumin kappaleet rakentuivat sen ympärille.

Aution kiitetyt albumit Minä tuon mukanani sateet (Soit Se Silti, 2017), Pihalla tuulee taas (Soit Se Silti, 2019) ja Kaikki talot huojuu (Soit Se Silti, 2022) ovat vahvistaneet artistin asemaa kiistattomana vaikuttajana Suomen musiikkimaisemassa.

Autio yhtyeineen on hurmannut kansaa ympäri Suomen loppuunmyydyillä tunnelmallisilla keikoillaan sekä lukuisilla festareilla isoja päälavoja myöten. Aution (laulu, kitara) lisäksi yhtyeessä soittavat Ella Rosenlund (taustalaulu, viulu, koskettimet, rytmimuna), Joel Parvamo (sähkökitara), Jussi Liukkonen (taustalaulu, basso) ja Joska Saarinen (rummut).

Esiintyminen legendaarisella Maailma kylässä -festivaalilla on unelmien täyttymys! Itselleni tärkeät teemat kuten tasa-arvo, kestävä kehitys, ilmastonmuutos ja ihmisoikeudet nivoutuvat hienosti myös festivaalin arvoihin tavalla, joka on Suomessa ainutlaatuista. Kunnia olla mukana esiintymässä!

Antti Autio
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.