Ilmakuva Helsingin Mannerheimintielle, jossa on paljon keltaisia puita.
Kuva: iStock/Lev Karavanov.

PERUUNTUNUT Ole rohkea, ole antirasisti!

La 25.5.2024 13.15-13.40
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Suomen pakolaisapu

Ohjelma on peruuntunut.

Meillä kaikilla on asenteita ja ajatuksia, jotka vaikuttavat käyttäytymiseemme, päätöksiimme ja valintoihimme. FRA:n tutkimuksen mukaan Suomen kansa on yksi Euroopan rasistisimmista. Rasismia koetaan etenkin työnhaussa, työpaikoilla ja asunnon etsimisen yhteydessä.

Antirasistista työtä Suomessa tekevät eniten itse rasismia kokevat. Miksi vastuu rasismin kitkemisestä kasautuu vähemmistöille? Miten jokainen voi oppia tunnistamaan omat rasistiset ajatuksensa ja löytää rohkeuden edistää antirasismia omassa elinympäristössään?

Aiheesta keskustelemassa THL:ssä työskentelevä projektipäällikkö Mona Eid ja Rauhankasvatusinstituutin hankekoordinaattori Mohamed Ali, jotka molemmat ovat omistautuneet työssä antirasismista kouluttamiselle ja tiedon lisäämiselle.  Keskustelua luotsaa Pakolaisavun antirasismin asiantuntija Eva Udeh.

Ohjelma on suomeksi. Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla Tiivistämössä tai striimin välityksellä festivaalin verkkosivuilla.

Jokaisesta löytyy rohkeutta rasismin ennaltäehkäisyyn ja siihen puuttumiseen. Siihen tarvitaan asennetta ja halua siihen sekä – Koko Hubaraa lainaten – lähimmäisenrakkautta.

Mona Eid

Mona Eid

Mona Eid toimii projektipäällikkönä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella.

Mohamed Ali

Mohamed Ali työskentelee Rauhankasvatusinstituutin hankekoordinaattorina.

Eva Udeh

Eva Udeh on sosiaalipsykologi ja Suomen Pakolaisavun antirasismin ja sidosryhmätyön asiantuntija.