Ilmakuva Helsingin Mannerheimintielle, jossa on paljon keltaisia puita.
Kuva: iStock/Lev Karavanov.

Ole rohkea, ole antirasisti!

La 25.5.2024 13.15-13.40
Lisää kalenteriin

Ohjelman tuottaa

Suomen pakolaisapu

Meillä kaikilla on asenteita ja ajatuksia, jotka vaikuttavat käyttäytymiseemme, päätöksiimme ja valintoihimme. EU:n tutkimuksen mukaan Suomen kansa on yksi Euroopan rasistisimmista. Rasismia koetaan etenkin työnhaussa, työpaikoilla ja asunnon etsimisen yhteydessä.

Antirasistista työtä Suomessa tekevät eniten itse rasismia kokevat. Miksi vastuu rasismin kitkemisestä kasautuu vähemmistöille? Miten jokainen voi oppia tunnistamaan omat rasistiset ajatuksensa ja löytää rohkeuden edistää antirasismia omassa elinympäristössään?

Aiheesta keskustelevat varhaiskasvatuksen opettaja Paco Diop ja Vuoden pakolainen 2023 Berivan Suleiman, jotka edistävät rohkeasti antirasistista muutosta arjessaan sekä työyhteisöissään. Keskustelua luotsaa Pakolaisavun antirasismin asiantuntija Eva Udeh.

Ohjelma on suomeksi. Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla Tiivistämössä tai striimin välityksellä festivaalin verkkosivuilla.

Antirasismi merkitsee minulle aktiivista ja jatkuvaa kasvatuksen, koulutuksen, lainsäädännön, viihteen, sodan, uskonnon, työn, talouden, politiikan ja terveyden kautta ilmenevän rakenteellisen rasismin paljastamista, haastamista ja purkamista Suomessa. Rasismi on väärin, eikä se muuksi muutu.

Paco Diop

Eva Udeh

Eva Udeh on sosiaalipsykologi ja Suomen Pakolaisavun antirasismin ja sidosryhmätyön asiantuntija.

Berivan Suleiman

Berivan Suleiman valittiin Vuoden pakolaiseksi vuonna 2023. Hän puolustaa naisten oikeuksia ja pyrkii auttamaan naisia, jotka kohtaavat väkivaltaa.

Paco Diop

Paco Diop on ihmisoikeusaktivisti ja antirasismiin erikoistunut asiantuntija, joka työskentelee varhaiskasvatuksen opettajana.