Tapaus Stansvik – Planetaarinen terveys alkaa lähimetsästä
Puoli vuotta sitten Stansvikin metsässä, vain muutaman kilometrin päässä Suvilahdesta, käytiin taistelua luonnonsuojelijoiden ja Helsingin kaupungin välillä. Helsinki halusi kaataa vanhan metsän rakentamisen tieltä. Stansvik ei ole ainutkertainen tapaus, sillä lähiluontoa nakerretaan kaikkialla. Luontokato uhkaa jo meidän ihmistenkin terveyttä. Mitä asialle voidaan tehdä?
Paneelikeskustelussa jäljitetään keinoja, joilla lähiluontoa voidaan parhaiten puolustaa. Keskustelemassa ovat Stansvikin metsän puolesta kampanjoinut luonnonsuojeluaktiivi Aino Juvonen, Luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin erityisasiantuntija Lauri Kajander ja planetaarisen terveyden lääkäri Hanna Haveri. Panelisteja haastattelee Luonnonsuojeluliiton ympäristöpäällikkö Paloma Hannonen.
Ohjelma on suomeksi. Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla Tiivistämössä tai striimin välityksellä festivaalin verkkosivuilla.
Luontokato on vaikeasti hahmotettava globaali kriisi, mutta se aiheutuu lukemattomien paikallisten tekojen seurauksena. Niihin jokainen voi vaikuttaa.
Lauri Kajander
Aino Juvonen
Aino Juvonen on metsäaktiivi Kaadetaan kaava, ei metsää -kampanjassa, jonka tavoitteena on turvata jäljellä olevat monimuotoiset kaupunkimetsät rakentamiselta.
Lauri Kajander
Lauri Kajander on Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin erityisasiantuntija, jolla on laaja kokemus lähiluonnon ja metsien suojelusta ja vaikuttamisprosesseista.
Hanna Haveri
Hanna Haveri on Päijät-Hämeen hyvinvointialueella työskentelevä neurologian erikoislääkäri ja Suomen ensimmäinen planetaarisen terveyden lääkäri. Haverin mukaan monimuotoinen luonto on ihmiskunnan hyvinvoinnin perusta.